Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Журналісти помстяться Черновецькому за "фільтрацію"

Середа, 16 серпня 2006, 17:24

Київська Медіа-профспілка закликає журналістів ігнорувати усні й письмові розпорядження міського голови Києва Леоніда Черновецького та його прес-служби, які обмежують право на збір інформації.

"Закон про друковані ЗМІ чітко вказує, що журналіст має право "відвідувати державні органи влади, органи місцевого і регіонального самоврядування, а також підприємства, установи і організації, та бути прийнятим їх посадовими особами", - зазначається у зверненні.

За словами голови медіа-профспілки Михайлини Скорик, вказівки Черновецького, "який намагається "фільтрувати" доступ до посадовців мерії", порушують закон.

"Звертаємося до всіх журналістів, які висвітлюють діяльність КМДА, з проханням документально фіксувати всі випадки відмов у наданні коментарів і повідомляти про них на адресу profpres@ukr.net", - йдеться у зверненні.

За її словами, як тільки буде зібрано достатню документальну базу, профспілка готова оскаржити рішення мера в суді.

Раніше прес-служба КМДА надіслала журналістам повідомлення, де зазначалося, що "усі коментарі представників КМДА, інтерв'ю, а також будь-яка інша інформація, що стосується діяльності адміністрації, буде поширюватися винятково прес-службою КМДА".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування