Школярам заборонили їсти чіпси, горішки, тістечка, сухарики та свинину

Середа, 16 серпня 2006, 18:55

Міністр освіти і науки Станіслав Ніколаєнко підписав наказ про заборону продавати у шкільних їдальнях та буфетах продукти, що містять синтетичні барвники, ароматизатори, підсолоджувачі, підсилювачі смаку, консерванти.

Про це повідомляє Обком з посиланням на прес-службу міністерства освіти.

Наказом, зокрема, забороняється продавати у школах чіпси, газовані напої, квас, сухарики, "повітряний рис", горішки, каву, тістечка, креми, які збиті з ненатуральних інгредієнтів.

Також Ніколаєнко зобов'язав шкільні їдальні відмовитися від жирної свинини, річної та копченої риби, грибів та майонезу.

Пояснюючи причини такого рішення, прес-служба зазначає, що "гастрити і виразки стають звичайним явищем серед школярів, а також зростає й кількість дітей з залізодефіцитною анемією".

"Тому, згідно з наказом, "навчальні заклади, буфети загальноосвітніх навчальних закладів повинні забезпечуватись, у першу чергу, продуктами харчування натурального походження з високою харчовою і біологічною цінністю", - повідомляє прес-служба.

Згідно з наказом, органи управління освітою на місцях мають "забезпечити виконання норм харчування дітей, посилити протиепідемічні заходи аби попередити спалахи гострих кишкових інфекцій і харчових отруєнь".

Відповідний наказ підписано також міністром охорони здоров’я Юрієм Поляченком.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування