Янукович посидів "тет-а-тет" із Путіним і "нагрузив" "Газпром"

Середа, 16 серпня 2006, 21:11

Прем'єр-міністр Віктор Янукович у ході зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним обговорив підсумки міжурядових україно-російських переговорів.

"Зустріч відбулася у форматі "тет-а-тет" і тривала близько години", - сказав Янукович на прес-конференції в середу в Сімферополі.

Прем'єр зазначив, що зустрічався з російським президентом і в більш широкому форматі - у рамках загальної зустрічі учасників саміту ЄврАзЕС, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

При цьому Янукович підкреслив, що в ході зустрічі сторони торкнулися найгостріших питань із тих, що піднімалися на міжурядових переговорах у середу в Сочі.

У той же час прем'єр заявив, що Україна планує збільшити обсяг поставок газу, імпортованого з Казахстану.

"Мова йде про збільшення обсягів (поставок газу, імпортованого з Казахстану)", - сказав він, коментуючи підсумки його зустрічі з президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим у Сочі.

"Диверсифікованість джерел енергопостачання - це наша стратегія і ми будемо цим займатися", - сказав Янукович.

Прем'єр відзначив, що в ході зустрічі з президентом Казахстану вони обговорили питання економічного співробітництва, у тому числі участь України в розробці нафтогазових родовищ на території Казахстану.

У свою чергу ситуацію в нафтогазовому співробітництві України і Росії Янукович характеризує як "досить складну".

Він відзначив, що в ході міжурядових україно-російських переговорів у Сочі сторони доручили главі ВАТ "Газпром" Олексію Міллеру, а також міністру палива й енергетики України Юрію Бойку "розробити спільні пропозиції по стабілізації ринку газу до кінця 2006 року і на 2007 рік".

Також Янукович повідомив, що український уряд має намір провести в понеділок публічні переговори з великими представниками нафтового бізнесу.

Він зазначив, що уряд проводить роботу з усіма нафтотрейдерами-власниками нафтопереробних заводів.

Прем'єр повідомив, що сторони готують спільне погоджене рішення щодо того, "що повинен зробити уряд для нафтового бізнесу і що повинен зробити бізнес".

"Швидше за все, у понеділок проведемо публічні переговори", - сказав Янукович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування