Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович засліпив журналістів своїми туфлями

Четвер, 17 серпня 2006, 11:31

Під час самміту ЄврАзЕС у Сочі російські журналісти відзначили, що прем'єр-міністр України Віктор Янукович став триматися підкреслено впевнено, навіть з деяким викликом.

Про це в четвер повідомляє "Комсомольська правда".

Російсько-українська зустріч проходила в одному з фешенебельних санаторіїв курорту – "Черноморье". Українська делегація задовго до початку переговорів зайняла місця в залі, але поводилася дещо "скуто, навіть знервовано: готувалася до непростої розмови про газ".

Міністр енергетики України Юрій Бойко "швидко гортав документи, вносячи до них квапливі позначки, його російський колега Володимир Христенко в цей час пив каву в барі".

Щойно до зали увійшов посол Росії в Україні Віктор Черномирдін, вся українська делегація, "як по команді, піднялася з місць і відправилася обійматися з ним". Прем'єри Росії та України увійшли в зал разом.

Перше слово тримав Михайло Фрадков: "Ми з великим задоволенням сприйняли ваші слова. Що відносини з Росією будуть для України пріоритетними".

У цей час Янукович "підкреслено байдуже гортав папери: щось у них таїлося таке, що було набагато важливіше за привітальне слово російського прем'єра".

Потім, мабуть, зрозумівши, що така неуважність не зовсім тактовна, Янукович став слухати Фрадкова. При цьому руки він зчепив у "міцний замок: здавалося, ще трохи, і побіліють кісточки пальців". Психологічно цей жест означає – закрився, пише газета.

Фото "Комсомольської правди"

У той же час видання звернуло увагу на взуття українського прем'єра: "Його туфлі просто вбили росіян наповал: лакові, з тонкої плетеної шкіри, вони сяяли в променях пронизливого сочінського сонця, як стрази Сваровскі".

На думку столичних фахівців, до яких звернулася газета, прем'єр приїхав до Сочі в італійському взутті преміум-класу. Його вартість у Києві коливається від 1500 до 3000 доларів.

"Зачаровані красою прем'єрських туфель, журналісти навіть не звернули увагу на його руки, а вони теж таїли в собі сюрпризи", - продовжує видання.

"Спритним рухом руки, ніби казкова героїня, що витягає дарунки з рукавів, Янукович простягнув розгубленому російському прем'єру сувенір - міні-модель літака Ан-148, спільний плід російських та українських авіабудівників", - йдеться в статті.

"Це маленький натяк", - прокоментував Янукович, "мовляв, будемо дружити літаками".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:25
відеоНе встиг випустити жодної ракети: Сили оборони спалили російський "Бук-М1"
09:24
У США заявили, що Китай "обрав сторону" і не претендує на нейтралітет у війні РФ проти України
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
08:38
Росія виробляє більше зброї, ніж їй треба на війні, і вже заповнює склади − міністр оборони Німеччини
08:25
У Німеччині висунули звинувачення семи підозрюваним радикальним ісламістам
08:18
фото Росіяни гатили по Нікопольщині: пошкодили будинки, газогін і ЛЕП
Усі новини...