Клюєв вирішив знову загальмувати "Одеса-Броди"

Четвер, 17 серпня 2006, 12:20

Кабінет міністрів має намір створити спеціальну експертну робочу групу з метою вивчення ефективності використання нафтопроводу "Одеса-Броди" у напрямку Бродів (у прямому напрямку) і добудування нафтопроводу до польського Плоцька.

Про це заявив віце-прем'єр Андрій Клюєв на прес-конференції в четвер, повідомляють Українські новини.

"Має відпрацювати експертна група, її треба буде створити, яка повинна буде з'ясувати, вигідний такий маршрут або не вигідний", - сказав він.

При цьому він відзначив, що при будівництві "Одеса-Броди" не було дотримано стандартної схеми реалізації подібних проектів.

Зокрема, за його словами, спочатку нафтопровід був побудований, потім було створено консорціум і почалися пошуки потенційних постачальників нафти.

Він також повідомив, що говорити про використання "Одеса-Броди" у прямому напрямку поки рано, необхідно почекати висновків створюваної робочої групи.

"Треба, щоб ця група визначила, наскільки це взагалі буде ефективно", - сказав він.

Раніше міністр палива й енергетики Юрій Бойко припускав можливість початку роботи "Одеса-Броди" у напрямку Бродів не раніше вересня 2008 року.

Компанія "ТНК-ВР Україна" планує прокачати близько 6 млн. тонн нафти по нафтопроводу "Одеса-Броди" у напрямку Одеси в 2006 році.

Міжнародний консорціум компаній рекомендують добудувати український нафтопровід "Одеса-Броди" до польського Ожехово.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News