Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клюєв ще півроку маятиметься з Нафтогазом

Четвер, 17 серпня 2006, 12:23

Кабінет міністрів має намір вивести Національну акціонерну компанію "Нафтогаз" на прибуткову діяльність не раніше лютого 2007 року.

Про це повідомив на прес-конференції віце-прем'єр Андрій Клюєв після наради з підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу до опалювального сезону.

Клюєв повідомив, що Кабінет міністрів, зокрема, Міністерство фінансів і Державна податкова адміністрація, буде ініціювати ряд законопроектів для поліпшення фінансового стану українського монополіста.

"У нас по НАК "Нафтогаз" складна ситуація, особливо все, що стосується фінансового стану. Нам разом з Мінфіном, з Податковою доведеться впроваджувати ряд законодавчих ініціатив для того, щоб витягти з цієї ями НАК до лютого-березня наступного року", - сказав Клюєв.

Він відзначив, що тепер Кабмін уже працює над поліпшенням поставок газу українським споживачам і оплати газу споживачами "Нафтогазу".

Міністерство палива й енергетики має намір поліпшити фінансовий стан "Нафтогазу" за рахунок поновлення експорту газу і збільшення транзиту нафти.

"Нафтогаз України", прогнозуючи збитковість своєї діяльності за підсумками 2006 року, планує вийти на прибуток у 1 кварталі 2007 року.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування