Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рудьковський лобіює "тіньовиків"?

Четвер, 17 серпня 2006, 12:37

Міністр транспорту і зв'язку Микола Рудьковський пропонує парламенту звільнити від податку на додану вартість іноземні інвестиції у вигляді основних фондів.

Про це йдеться в законопроекті "Про внесення змін у Закон "Про податок на додану вартість", що зареєстрований у ВР 4 серпня під №1288, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

Відповідно до законопроекту, Рудьковський пропонує звільнити від ПДВ іноземні інвестиції у вигляді передачі основних фондів як внеску в статутний фонд для формування цілісного майнового комплексу підприємства в обмін на його корпоративні права.

Також Рудьковський пропонує звільнити від сплати ПДВ повернення раніше внесених основних фондів у випадку виходу іноземного інвестора з числа акціонерів або засновників підприємства або ліквідації підприємства.

Відповідно до пояснювальної записки до законопроекту, його прийняття призведе до збільшення прямих іноземних інвестицій в українську економіку і прискорить процес відновлення основних фондів підприємств України.

Як відомо, 22 грудня 2005 року ВР звільнила від сплати ПДВ операції з передачі основних фондів у формі внеску в статутні фонди юридичних осіб, що проводяться в обмін на корпоративні права такої юрособи, включаючи операції з ввозу основних фондів на територію України (крім підакцизних товарів) і операції з їх вивозу.

У січні президент Віктор Ющенко ветував цей закон.

"Обком" відзначає, що найбільшими "інвесторами" в українську економіку є офшорні фірми з Вірджинських островів та їм подібних регіонів.

На рахунках саме цих фірм акумулюються кошти, отримані в результаті проведення тіньових схем і ухилення від податків в Україні.

Тому, фактично, пропозиція Рудьковського спрямована на надання максимально вигідних умов для грошей, отриманих нечистим способом, пише видання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...