Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко перериває свою відпустку і повертається до Києва

Четвер, 17 серпня 2006, 13:04

Президент Віктор Ющенко перериває свою відпустку і в четвер по обіді повертається із Криму до Києва для участі у церемонії прощання з відомою українською правозахисницею Надією Світличною, яка померла 8 серпня у США.

Про це на брифінгу в Києві повідомив радник президента Маркіян Лубківський.

Водночас на запитання журналістів, чи продовжить після цього президент свою відпустку, Лубківський відповів, що не володіє такою інформацію.

Однак на сайті президента є інформація про те, що вже у п'ятиницю, 18 серпня, Ющенко має взяти участь у IV Всесвітньому форумі українців.

За словами Лубківського, Ющенко також візьме участь у заходах, присвячених 150-ій річниці з дня народження відомого українського письменника Івана Франка, що відбудуться у Львові 27 серпня.

Програмою перебування Ющенка у Львові планується покладання квітів до могили Франка на Личаківському цвинтарі, відвідування його рідного села Нагуєвичі, а також участь в урочистому засіданні у Львівському оперному театрі.

Як повідомлялося, 8 серпня у США померла відома українська правозахисниця Світлична.

1972 рік вона за правозахисну діяльність провела в ізоляторі КДБ. 1973 року її засудили на 4 роки таборів. Покарання відбувала в Мордовських концтаборах.

Після виїзду з СРСР була активним членом Закордонного представництва Української Гельсінкської групи і редактором-укладачем "Вісника репресій в Україні", (США). В 1983-1994 роках працювала в українській редакції радіо "Свобода" в Нью-Йорку.

Світлична народилася 8.11.1936 року в с. Половинкино Старобільського району Луганської області.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування