Президент вирішив роздати завдання

Четвер, 17 серпня 2006, 13:44

Президент Віктор Ющенко доручив Службі безпеки чітко стежити за тим, щоб усі сторони міжетнічних конфліктів в Криму дотримувалися законодавства.

Про це він сказав під час телефонної розмови з головою СБУ Ігорем Дріжчаним в четвер, передає прес-служба президента.

Ющенко також доручив Службі безпеки більше уваги приділяти профілактиці подібних ситуацій.

Він наголосив, що питання, якими нині займаються кримські правоохоронці, повинні вирішувати насамперед політики.

На переконання Ющенка, правоохоронці повинні жорстко реагувати на дії ініціаторів подібних заворушень, щоб не допускати відкритих форм протистояння.

Президент тримає на особистому контролі ситуацію з кримськими татарами і в його робочому графіку перебування в Криму заплановані зустрічі з керівниками кримськотатарського меджлісу.

Ющенко також обговорив графік найближчих закордонних візитів та міжнародних контактів президента і прем’єра з міністром закордонних справ Борисом Тарасюком.

Це, зокрема, візити Глави держави до Азербайджану та глави уряду до Брюсселя, які заплановані на вересень 2006 року.

Ще однією темою розмови з Тарасюком стала підготовка до чергового засідання комісії "Україна – НАТО" на рівні міністрів закордонних справ.

Ющенко наголосив на своїй позиції, що стратегічна мета України – інтеграція до європейських і євроатлантичних структур – залишається незмінною.

На переконання Ющенка, новий уряд повинен докласти всіх зусиль для реалізації цієї мети і прискорення поступу України на шляху до цих структур.

При цьому Міністерство закордонних справ має активно і ефективно працювати в цьому напрямку, посилюючи співпрацю з Верховною Радою, особливо з її профільними комітетами, відзначив президент.

Ющенко також провів телефонну розмову з головою Нацбанку Володимиром Стельмахом.

Як повідомлялося, раніше в четвер Ющенко провів розмову із міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...