Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Проросійська церква не хоче молитися за Україну?

Четвер, 17 серпня 2006, 14:42

Глава Української православної церкви Московського патріархату митрополит Володимир не братиме участі в заходах з нагоди Дня незалежності України.

Таке рішення прес-служба УПЦ (МП) пояснює поїздкою митрополита на Святу гору Афон, що запланована на 20-25 серпня, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Це звичайний паломницький візит. Не раз на рік він (митрополит Володимир) туди виїжджає - просто щоб помолитися за народ України, за українську церкву", - завірили у прес-службі.

Разом з тим питання про те, хто буде представляти УПЦ (МП) на урочистостях в Україні, поки не вирішено: "Хто буде? Може, як і торік, буде керуючий справами Української православної церкви владика Митрофан, але це ще не ясно".

У той же час глава Української православної церкви Київського патріархату Філарет, глава Української греко-католицької церкви кардинал Любомир Гузар і глава української автокефальної православної церкви Мефодій будуть брати участь у молебні за Україну в Софійському соборі.

У прес-службі УПЦ (КП) також відзначили, що "не здивовані" можливою відсутністю керівництва УПЦ (МП) на урочистостях.

"Тобто, швидше за все, якщо дійсно так станеться, це буде свідчити про рівень поваги митрополита Володимира до президента України і до святкування незалежності України як держави", - сказали в прес-службі УПЦ (КП).

Як відомо, святкування Дня незалежності України почнеться 24 серпня з молитви в Софійському соборі Києва за участі президента Віктора Ющенка, прем'єр-міністра Віктора Януковича і глави Верховної Ради Олександра Мороза.

Передбачається, що молитва за Україну в Софійському соборі буде проходити за участі керівників християнських церков, що входять до Всеукраїнської ради церков, і релігійних організацій.

За словами радника президента Маркіяна Лубківського, така молитва не є спільним літургійним заходом, і присутність представників різних церков у Софійському соборі, а також проголошення молитви за Україну не є порушенням релігійних канонів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування