Шпагат "двох Вікторів" залишається під питанням

Четвер, 17 серпня 2006, 15:41

У тому, що новий український прем'єр-міністр Віктор Янукович відправився у свою першу закордонну поїздку до Росії, не потрібно бачити зміну курсу країни.

Про це йдеться в статті "Український шпагат між Заходом і Сходом" австрійського видання "Der Standard", що опублікована на сайті Инопресса.ру.

"Торік "помаранчевий" президент Віктор Ющенко після свого вступу на посаду теж відразу відвідав Росію", - відзначає автор.

При цьому він додає, що "Янукович і російське керівництво вміють ладнати одне з одним, однак те, що Януковичу ще довго буде вдаватися виторговувати особливі умови, сумнівно".

"Навіть новий голова "Нафтогазу України" Олександр Болкісєв уже сподівається не на вічно дешевий газ, а на як можна більш поступовий і плавний ріст цін", - йдеться у статті.

"Москва знову дала зрозуміти, що збирається підняти ціни на газ до світового рівня – і трохи більш завуальовано – що вона хоче одержати доступ до національної мережі трубопроводів", - додає автор.

На його думку, "на питання, чи стане новий уряд здійснювати примирення з Росією за рахунок економічного зближення із Заходом, сьогодні однозначно відповісти не можна".

"Ющенко взяв із Януковича обіцянку не чіпати західний курс. Поки що змінилася тільки риторика", - пояснює автор.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування