Симоненко обізвав Ющенка нігілістом

Четвер, 17 серпня 2006, 17:47

Заяви президента про те, що Універсал національної єдності є базовим документом для діяльності коаліційного уряду, свідчать про правовий нігілізм глави держави.

Про це заявив лідер КПУ Петро Симоненко, повідомляє Ліга з посиланням на прес-службу Компартії.

Остання нагадує, що базовими документами для діяльності уряду комуністи вважають Конституцію і закони України.

"Ми із самого початку попереджали про неприпустимість використання Універсалу як "сурогату" Конституції", - сказав лідер КПУ.

Симоненко також підкреслив, що основні напрямки внутрішньої і зовнішньої політики визначаються не президентом і Універсалом, а Верховною Радою через прийняття відповідного Закону, а президент і уряд в рамках своїх повноважень реалізують цей Закон.

"Ми будемо домагатися прийняття ВР нашого проекту Закону про основні напрямки зовнішньої і внутрішньої політики, в якому закріплюється позаблоковий статус України і, відповідно до Європейської хартії, гарантується належний статус національним мовам і мовам меншин, аж до надання російській мові статусу другої державної", - заявив лідер КПУ.

Як відомо, у четвер на зустрічі з Януковичем президент нагадав, що базовим документом для діяльності нового уряду є Універсал національної єдності.

Зокрема, це стосується основ внутрішньої і зовнішньої політики, євроатлантичної інтеграції, мовного питання.

Також президент нагадав, що, починаючи свою діяльність на посаді глави уряду, Янукович підтвердив, що всі пункти Універсалу будуть включені в програму діяльності Кабінету міністрів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування