Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москва очманіла від Януковича

Четвер, 17 серпня 2006, 17:53

Кремль розробляє нову стратегію дій щодо України, зважаючи на сприятливі політичні умови, що склалися.

Таку думку висловив політолог Віктор Небоженко, коментуючи підсумки першого закордонного візиту прем’єра Віктора Януковича, передає УНІАН.

"Москва трохи очманіла від тих можливостей, які відкриваються перед нею внаслідок приходу Януковича до влади", - зазначив політолог.

"Меню таке велике, що вона не знає, з чого почати. Це від митного союзу до оборонного союзу, а також починаючи від об’єктів власності в Україні до газотранспортних магістралей", - додав він.

За словами Небоженка, зараз у нас "відчувається деяке потепління у відносинах з Росією, але ми не знаємо, яка ціна того "потепління".

"(Янукович) не міг нічого обіцяти в Росії, бо він пам’ятає, що через три-чотири тижні йому треба летіти у Вашингтон, тобто він намагається бути достатньо розпливчастим, щоб не поставити себе у незручне становище у Вашингтоні", підкреслив політолог.

На думку Небоженка, будь-який прем’єр України "зобов’язаний дружити чи вдавати, що він дружить з Росією, тим більше прем’єр-міністр, який "піднявся" на голосах Східної України, у якої є симпатія до Росії".

Небоженко зазначає, що Янукович все це розуміє і говорить у Кремлі те, що хочуть від нього почути.

Водночас він переконаний, що після поїздки прем’єра до Сочі зовнішньополітичний курс України й "надалі буде багатовекторним".

"На Захід буде їздити міністр закордонних справ Борис Тарасюк і говоритиме про пріоритети західних цінностей демократії і бізнесу, а в Москву – Янукович".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...