Кияни будуть платити за теплоенергію у 2,5 рази більше

П'ятниця, 18 серпня 2006, 09:26

Тарифи на теплоенергію для жителів Києва нинішньої осені можуть зрости у 2,5 рази в результаті підвищення граничного рівня ціни на природний газ, що постачається теплопостачальним підприємствам.

Можливість такого підвищення оприлюднила в. о. директора департаменту з економіки й фінансів ВАТ "Київенерго" Наталя Кашуба на засіданні Національної комісії регулювання електроенергетики України.

Роздрібний тариф "Київенерго" на відпущення теплової енергії для потреб населення, за її словами, може зрости з 54,42 грн до 130 грн за 1 Гкал (без ПДВ).

Представник столичної енергокомпанії відзначила, що роздрібні тарифи на теплову енергію для потреб населення не переглядалися з 1 липня 2002 року, тому не покривають витрат на її виробництво.

Роздрібний тариф на теплову енергію формується з тарифів на її виробництво, транспортування і постачання.

Кашуба повідомила, що "Київенерго" на даний час веде переговори про перегляд тарифів на транспортування і постачання теплової енергії з міською владою.

Тарифи на транспортування і постачання, а також роздрібний тариф затверджується Київською міською державною адміністрацією, тариф на виробництво - з недавнього часу НКРЕ.

"Київенерго" постачає теплову енергію житлово-експлуатаційним організаціям, які, у свою чергу, надають населенню послуги гарячого водопостачання й опалення.

Роздрібний тариф "Київенерго" на теплову енергію для житлово-експлуатаційних організацій на даний час складає 54,42 грн. за 1 Гкал (без ПДВ), для інших споживачів (за винятком бюджетних організацій) - 80 грн. за 1 Гкал (без ПДВ).

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування