Янукович "остудив" почуття Європи?

П'ятниця, 18 серпня 2006, 12:04

З приходом на посаду прем'єр-міністра Віктора Януковича Європа стала "холоднішою" щодо України та інших можливих нових членів ЄС.

Таку думку в інтерв'ю Бі-Бі-Сі висловив професор Колумбійського університету в Нью-Йорку Марк фон Гаґен.

При цьому він зауважив, що українці "почали усвідомлювати", що Європа зараз не готова "до ентузіазму, який, можливо, мав місце трохи раніше".

Професор відзначив як позитив те, що з підписанням Універсалу президент Віктор Ющенко "витяг обіцянки" з Януковича в питаннях щодо євроінтеграції, НАТО та мови.

Разом з тим він сказав, що не вірить в довготривалість нинішньої коаліції і має "передчуття", що "політична нестабільність ще попереду".

"Існує ще й "фактор Тимошенко". Вона промовляє від імені великої кількості незадоволених українців. В будь-якому випадку, її не можна списувати з рахунків", - підкреслив він.

Гаґен відзначив, що у Ющенка зараз дуже низький рейтинг: "Уряд не дуже відповідально й ефективно працював. Для підняття рейтингу Ющенку треба багато чого довести".

"Однак політики є непередбачуваними живими істотами. Можна лише сподіватися, що Ющенко засвоїв певні уроки", - додав професор.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News