Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович написав, як з ним народилася "політична порядність"

П'ятниця, 18 серпня 2006, 13:39

Прем'єр-міністр Віктор Янукович упевнений у тому, що найближчим часом у Верховній Раді буде сформована "ще більш переконлива за кількісним складом парламентська більшість".

Про це йдеться в статті Януковича "Розірвати порочне коло політичного егоїзму", що опублікована в щотижневику "Київський телеграф", повідомляють Версии.com.

На думку прем'єра, розширення парламентської більшості "дозволить швидкими темпами створювати законодавчу базу для реалізації тих планів розвитку країни, з якими ми прийшли у владу".

Янукович також розраховує на конструктивне співробітництво з опозицією: "Пройшовши цю школу в нещодавньому минулому, я знаю, як важливо мати в її особі не критика-популіста, а серйозного контролера".

"Тоді від взаємин "влада-опозиція" суспільство тільки виграє", - підкреслює він.

У той же час Янукович пише, що "мріє про ті часи, коли простого громадянина України буде мало цікавити, хто сьогодні прем'єр-міністр держави або які політичні сили сформували парламентську більшість".

На його думку, початок цьому процесу покладено, оскільки "політична реформа створює можливості, за яких країна зуміє, нарешті, позбутися системи суцільної політичної безвідповідальності".

Янукович вважає, що "досягнення компромісу в рамках національного "круглого столу" стало свідченням переходу української політики в нову якість".

"Взаємні поступки його учасників засвідчили, що в критичний момент, коли історія української державності могла повторити фатальні помилки минулого, їм вистачило мудрості і політичної волі прийняти рішення про об'єднання", - пише прем'єр.

На його думку, "усі усвідомлювали, що підписання Універсалу частина наших виборців сприйме неоднозначно".

"Ми прекрасно розуміли, яку карту при цьому будуть розігрувати сили, що не захотіли поступитися вузькопартійними інтересами заради загальнонаціональних. Але і президент, і лідери партій зважилися на цей крок", - пише прем'єр.

На його думку, "тим самим порочне коло українського політичного егоїзму виявилося розірваним раз і назавжди".

"Я б сказав, що 3 серпня 2006 року в нашій звичній лексиці з'явилося нове поняття "політична порядність", - додає Янукович.

Як відомо, вночі 3 серпня 2006 року президент Віктор Ющенко вніс кандидатуру Януковича на посаду прем'єр-міністра.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування