Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Черновецького відхрещуються від "сита" і цензури

П'ятниця, 18 серпня 2006, 14:51

Заступник голови Київської міськадміністрації Денис Басс не вважає цензурою новий порядок, який мер Леонід Черновецький ввів у роботі зі ЗМІ.

"Ви називаєте цензурою порядок, який вам дозволяє швидше одержати коментарі?", - заявив він в інтерв'ю журналістам у п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми говоримо не про сито (відсівання інформації), а про те, щоб ви одержували справедливу інформацію, а не ту, котра є суб'єктивною і не відповідає реаліям... Ми хочемо об'єктивних реальних коментарів, на те, що ми робимо - більше нічого", - додав Басс.

Віце-мер відзначив, що для своєчасного одержання інформації ЗМІ керівництво міськадміністрації розширить "перелік заступників, які можуть коментувати".

Басс також повідомив, що в столичній міськадміністрації готується положення, що враховує проблеми, з якими мерія зіштовхнулася після введення нового порядку роботи зі ЗМІ.

Зокрема, він відзначив, що бажано, щоб запити ЗМІ на одержання будь-якої інформації або коментарів мали "хоч якийсь формалізований характер".

Зокрема, у прес-службі має бути зафіксований час їхнього одержання, щоб потім можна було проконтролювати те, наскільки вчасно на них були дані відповіді.

"Ми хочемо вчасно дати вам коментарі. Для цього ми зараз підсилюємо прес-службу, додаємо туди людей, щоб вони могли вчасно реагувати на усі ваші питання", - відзначив Басс.

За його словами, думки чиновників адміністрації можуть бути суб'єктивними і розходитися з лінією міського керівництва, що приведе до перекручування інформації.

"Він (виконавець адміністрації) може і не знати про ті плани, які зараз є в менеджменті міста, і це може привести до проблем - викликати якийсь негатив у жителів, і вони дійсно будуть не в курсі того, що дійсно відбувається", - сказав Басс.

Як відомо, раніше Київський Медіа-профсоюз закликав журналістів ігнорувати усні і письмові розпорядження Черновецького і його прес-служби, що обмежують право на збір інформації.

Так журналісти відреагували на повідомлення прес-служби КМДА про те, що "усі коментарі представників КМДА, інтерв'ю, а також будь-яка інша інформація, що стосується діяльності адміністрації, буде поширюватися винятково прес-службою КМДА".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування