Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія відмовилася від українських крил остаточно і безповоротно

П'ятниця, 18 серпня 2006, 15:12

Рішення про вихід Росії з програми спільного з Україною створення військово-транспортного літака Ан-70 є остаточним.

Про це заявив головком ВВС Росії генерал армії Володимир Михайлов журналістам у п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Є тверде рішення міністра оборони, що ми з цієї програми виходимо", - сказав Михайлов, коментуючи повідомлення прес-служби Авіаційного науково-технічного комплексу імені Антонова про те, що в серпні пройде завершальний етап російсько-українських іспитів літака Ан-70.

"Жодних російських представників у структурах, зайнятих у випробуваннях Ан-70, на даний час нема", - підкреслив головком.

При цьому головком ВВС відзначив, що в рамках тих робіт, що велися Росією разом з Україною за проектом Ан-70, є певні питання, які потрібно доопрацювати.

Зокрема, відзначив він, "потрібно відпрацювати всю документацію з нашого виходу з проекту, є також певні фінансові питання, які треба остаточно вирішити".

На початку тижня представник прес-служби АНТК ім. Антонова повідомив, що в серпні Україна і Росія проведуть завершальний етап державних спільних іспитів літака Ан-70.

Він підкреслив, що на сьогоднішній день держпрограма спільних випробувань виконана більш, ніж на 80%.

Програма створення оперативно-тактичного військово-транспортного літака короткого злету і посадки Ан-70 реалізується Росією й Україною на підставі міжурядових угод від 1993 року і 1999 року.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...