Бойко дасть Європі газ за однієї умови

Субота, 19 серпня 2006, 10:53

Міністр палива та енергетики Юрій Бойко наголошує, що ланцюг поставок газу з Росії через Україну до Європи працюватиме безперебійно, якщо інтереси всіх сторін будуть враховані.

Про це він сказав в інтерв’ю італійській агенції APcom, повідомляє в суботу прес-служба Мінпаливенерго.

На його думку, минулорічні проблеми у постачанні газу в Європу були викликані кризою довіри між партнерами у великому бізнесі, яким є транспортування газу.

"На жаль, Росія, як власник енергетичних ресурсів, і Україна, що надає послуги з їх транспортування, не змогли знайти спільної мови. Відповідальність на помилку лежить обох сторонах, і ми повинні зробити висновки на майбутнє з тієї ситуації", - відмітив міністр.

"Ланцюг поставок з Росії через Україну до Європи працюватиме безперебійно, якщо інтереси всіх сторін будуть враховані. Впевнений, що єдиний шлях до цього – діалог. Ми докладемо всіх зусиль, щоб забезпечити стабільність поставок енергоносіїв споживачам в Європі", - наголосив він.

Також Бойко спростував уявлення про Україну як про "буферну зону" між Сходом та Європою.

Говорячи про напрямки євроінтеграції в енергетичній сфері, Бойко сказав: "ми вже зараз виступаємо за впровадження цивілізованих правил на енергетичному ринку під контролем держави".

Він висловив переконання, що постачання газу в країну, його дистрибуція та кінцевий збут вже сьогодні відбувається за цілком європейською схемою.

"В цілому, ми хочемо побудувати такі відносини між суб’єктами енергетичного сектору, які дозволять споживачам в Україні та Європі отримувати енергоресурси європейської якості за адекватними цінами. Коли це станеться, Україна зможе реально інтегруватися в європейський енергетичний простір, і це великою мірою зміцнить енергетичну безпеку на континенті", - сказав Бойко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування