Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В України з'явився лобіст перед НАТО і ЄС

Субота, 19 серпня 2006, 13:39

Словаччина підтримує курс України на європейську і євроатлантичну інтеграцію.

Про це під час візиту в Україну заявив міністр закордонних справ Республіки Словаччина Ян Кубіш, передає Ліга.

Зокрема, у суботу на прес-конференції після зустрічі з главою українського МЗС Борисом Тарасюком Кубіш підкреслив, що для Словаччини й України взаємне співробітництво є пріоритетним.

"Як і в Україні, у Республіці Словаччина сформувався новий уряд, що буде і надалі розвивати зв'язки між країнами", - додав він.

За його словами, Словаччина має намір підтримувати всі кроки України на шляху вступу до НАТО, ЄС і Вишеградської групи. "Словацька республіка буде виступати на стороні України з підтримкою всіх ініціатив на рівні цих міжнародних організацій", - сказав він.

У свою чергу, Тарасюк підкреслив, що візит глави зовнішньополітичного відомства Словаччини важливий і в тому контексті, що ця держава з 1 липня поточного року стала головуючою стороною у Вишеградській групі.

За словами Тарасюка, під час зустрічі Кубіш запевнив, що Словаччина і надалі буде запрошувати Україну на засідання цієї організації.

Разом з тим, під час зустрічі з міністром фінансів Миколою Азаровим Кубіш підкреслив, що Словацька Республіка зацікавлена у співпраці із Україною в енергетичній сфері.

Зокрема, повідомляє прес-служба Мінфіну, Кубіш відзначив зацікавленість в участі у проекті транспортування до Європи Каспійської нафти та поставок української електроенергії до Словаччини.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...