Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Омельченко поставить "хворого хама" Черновецького на контроль

Субота, 19 серпня 2006, 15:36

Екс-мер Києва Олександр Омельченко розкритикував діяльність команди нового міського голови столиці Леоніда Черновецького і заявив, що буде її контролювати.

"Ми будемо контролювати владу. Це наше право, тому що ми - кияни", - заявив Омельченко в інтерв'ю журналістам у суботу в Києві на благодійній акції з передачі меду, зібраного з власної пасіки трьом дитячим будинкам столиці.

Зокрема, він нагадав, що до Дня незалежності 24 серпня планувалося відкрити Центр кардіології і другий вихід зі станції метро "Дарниця", однак цього не було зроблено.

Особливій критиці він піддав підвищення ціни на хліб. Зокрема, екс-мер нагадав, що станом на 1 серпня у підприємства "Київмлин" був запас зерна, закупленого за старими цінами, у розмірі 43 тис. тонн, чого повинно було вистачити до жовтня.

На думку Омельченка, ціна на хліб могла бути підвищена тільки з 1 листопада і максимум до 12%. "Не було підстав для підвищення на 37%", - додав він.

Омельченко нагадав, що його опонент на виборах - нинішній мер, і президент України Віктор Ющенко критикували його команду за будівництво висотного житлового будинку на вулиці Грушевського, 9-а. "Я хочу запитати сьогодні і владу президента, і владу міста: чому сьогодні поруч будується другий будинок, внизу - уже 4-й поверх?", - сказав він.

Екс-мер також розкритикував дії нової міської влади у відношенні муніципального банку "Хрещатик", де був цілком змінений склад наглядової ради.

Омельченко висловив упевненість, що ці дії спрямовані на те, щоб перетворити банк "Хрещатик" у філію "Правексбанку", почесним президентом якого є Черновецький.

Він також заявив, що у вересні-жовтні разом з журналістами перевірить виконання ряду раніше прийнятих програм, зокрема по будівництву Подільського мостового переходу.

Коментуючи окремі висловлення Черновецького, екс-мер заявив: "Я не лікар, але там явна патологія. І якщо лікарі не вміють або не хочуть, то це ми з вами повинні контролювати, робити аналіз висловлень, поведінки, емоцій, давати оцінку фізичному, розумовому і моральному станові".

Коментуючи проведення відкритих прийомів громадян біля будинку мерії, які проводив Черновецький, Омельченко заявив: "Тримати людей на спеці, у юрбі - це образа, неповага і хамство пана Черновецького і його команди. І чим закінчилися прийоми на Хрещатику?".

Омельченко керував Києвом близько 10 років. Навесні 2006 року він програв муніципальні вибори Черновецькому.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування