На Запоріжжі знову вибухають снаряди

Субота, 19 серпня 2006, 17:45

На артилерійських складах у Новобогданівці Запорізької області в суботу відновилися вибухи боєприпасів.

Як повідомив віце-прем'єр Андрій Клюєв на прес-конференції в суботу, у результаті вибухів легко поранено двох людей, загиблих немає.

Віце-прем'єр повідомив, що пожежа на складі продовжується, але загрози для життя людей немає. Клюєв також уточнив, що пожежа почалася о 14.15 на складі боєприпасів, які підготували до утилізації.

На даний момент горить близько трьох гектарів території складу. Розліт боєприпасів складає 200-300 метрів. Евакуйовано 1,5 тис. місцевих жителів, 4 тис. чоловік поміщено в укриття.

За його словами, на місці пожежі працює спецтехніка. На місці пожежі роботи координують спеціальний штаб, а також створена урядова комісія з цього питання, яку очолює сам Клюєв.

Віце-прем'єр повідомив, що місцева й центральна влада забезпечує евакуацію місцевого населення харчуванням і медикаментами. Крім того, на місці розгорнуті госпіталі міністерств охорони здоров’я і надзвичайних ситуацій.

Як повідомлялося, 6 травня 2004 року на військових складах у Новобогданівці сталася пожежа, що привела до детонації значної кількості боєприпасів. Загинули п'ять чоловік.

У липні 2005 року на складах знову виникла пожежа з подальшою детонацією артснарядів. Загоряння було локалізовано протягом декількох годин.

До цього масштабна НП на військових складах сталася на сході України. У результаті пожежі 10 жовтня 2003 року у військовій частині в Артемівську (Донецька область) самоліквідувалися боєприпаси 10 з 17 сховищ складу. Осколкові поранення одержала 15-літня дівчинка, контузію одержав один військовий.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...