Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович переклав свій хрест на плечі заступника

Субота, 19 серпня 2006, 18:18

За дорученням глави уряду віце-прем’єр Дмитро Табачник зустрівся у суботу з делегатами та гостями IV Всесвітнього Форуму українців, робота якого розпочалася у п’ятницю в Києві.

Зокрема в зустрічі взяли участь колишній президент України в екзилі, голова Фундації ім. О.Ольжича Микола Плав’юк, генеральний секретар Світового конгресу українців Віктор Педенко, президент Європейського конгресу українців, голова товариства української культури в Угорщині Ярослава Хортячі та інші.

Табачник зазначив, що Універсал національної єдності – це документ, який розриває суперечливе коло політичних амбіцій і надмірного егоїзму, і спонукає українців не лише до примирення й об’єднання, але й до розуміння того, що проблема виживання України та її політичної еліти – це проблема самоусвідомлення через пошук компромісів між представниками різних політичних та економічних кіл.

За словами віце-прем’єра, цей документ створює підґрунтя для політичної стабільності та економічного зростання на найближчі роки.

Головне завдання уряду, наголосив Табачник, полягає у створенні умов для швидкого зростання національної економіки, яке можна конвертувати в зростання добробуту громадян України.

В ході зустрічі йшлося про спільні проблеми, що хвилюють як мешканців України, так і українців за кордоном. Насамперед, це проблеми, пов’язані з розвитком української мови, культури, освіти, церкви.

Успішне вирішення зазначених проблем, на думку учасників зустрічі, полягає у створенні чіткого механізму взаємодії між органами влади України та організаціями української діаспори.

Зі свого боку представники української діаспори висловили запевнення у своїй підтримці діяльності уряду України, повідомляє прес-служба Кабміну.

Як повідомлялося, раніше планувалося, що перед делегатами Форуму виступить у суботу прем’єр Віктор Янукович. Проте він несподівано відбув до Москви, і відвідає у неділю лише закриття Форуму.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:32
Росіяни запустили по Україні безпілотники і б’ють "швидкісними цілями"
00:16
Україна пройшла до фіналу "Євробачення"-2024
23:53
відеоУ Луганську пролунало кілька вибухів та спалахнула нафтобаза
23:38
Новини економіки 7 травня: Кабмін продовжив відстрочку від мобілізації, тариф на електрику може зрости
23:35
ЗМІ: Нейтральні держави Європи попросили НАТО про тіснішу співпрацю через агресію Росії
23:09
фотоВід російських обстрілів на Донеччині загорівся ліс: палало близько 300 гектарів
22:51
відеоЗеленський: Готуємо документи, які точно стануть новинами в найближчі тижні
22:44
В Естонії на 9 травня заборонили пов’язані з агресією РФ публічні зібрання і символіку
22:18
Близько половини із запущених РФ північнокорейських ракет вибухнули в повітрі – Костін
22:13
велоспортЯрослав Попович про перемогу його команди на 4 етапі Джиро: Всі відпрацювали на 100%
Усі новини...
Реклама: