Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азарову шкода, що Україна ніде

Неділя, 20 серпня 2006, 20:18

Перший віце-прем'єр Микола Азаров шкодує, що Україна бере участь у роботі ЄврАзЕС тільки як спостерігач.

"Безумовно те, що Україна не бере участі в роботі ЄврАзЕС, а лише є присутньою як спостерігач - це наш мінус, наш прорахунок", - сказав Азаров в інтерв'ю ІТАР-ТАРС.

"Те, що ми не використовуємо можливості більш широкого інтеграційного об'єднання з азіатськими країнами - це мінус і нашої зовнішньої політики", - додав він.

За словами Азарова, в Україні інтеграційні процеси занадто політизуються.

"У результаті зараз Україна стоїть на узбіччі. Вона не бере участь у створенні ЄЕП, і вже точно вона не бере участі в ЄврАзЕС, не входить до ЄС. Тобто вона ніде", - сказав він.

"Але ж Україна має приблизно 35% свого товарообігу з Росією, великий товарообіг з Казахстаном і Білорусією - у нас тільки з Білорусією товарообіг 2 млрд. доларів. І при цьому Україна не одержує ніяких преференцій. Це погано", - відзначив Азаров.

У той же час, він висловив думку, що "рано чи пізно цей крен, що обумовлений далекою менталітетові нашого народу політикою - буде переборений".

Азаров також повідомив, що в понеділок відбудеться зустріч прем'єра Віктора Януковича з нафтотрейдерами, на якій будуть присутні представники великих російських компаній.

"Мова буде йти про те, щоб запустити в роботу власні українські нафтопереробні заводи", - повідомив він.

"Мова йде про забезпечення завезення в країну насамперед нафти, а не нафтопродуктів", - пояснив Азаров.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування