Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович запізнився до нафтотрейдерів?

Понеділок, 21 серпня 2006, 10:35

Нагальність потреби підписання меморандуму між урядом та нафтотрейдерами про співпрацю на ринку нафти та нафтопродуктів певною мірою вже зникла.

Таку думку висловив експерт з енергетичних питань Костянтин Бородін, повідомляє Німецька хвиля.

Свою позицію він пояснив тим, що "впродовж минулого тижня відбулося стрімке падіння цін на нафтопродукти на світових ринках".

За словами Бородіна, "у нашу країну зі світових ринків, враховуючи, що ціни у нас відносно високі, почав надходити за імпортом значний обсяг нафтопродуктів, і це за два-три тижні відіграє свою позитивну роль".

"Є потенціал для зниження цін, наприклад, на 95-ий бензин - до 4 гривень 50 копійок, якщо світова тенденція не зміниться", - прогнозує експерт.

На думку Бородіна, кінцевим підсумком діалогу уряду й нафтових компаній має стати збільшення мита на імпортні нафтопродукти.

"Оскільки нині українські нафтопереробні заводи не можуть конкурувати з іноземним виробником, тож з 6 заводів два стоять, а решта 4 працюють на знижених потужностях", - пояснив він.

Як відомо, у понеділок прем'єр-міністр Віктор Янукович має намір зустрітися із нафтотрейдерами України і підписати меморандум про співпрацю на ринку нафти та нафтопродуктів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування