Мобільні оператори обікрали "Укртелеком"?

Понеділок, 21 серпня 2006, 11:32

Чистий прибуток "Укртелекому" за перше півріччя знизився в 3,85 рази, а прибуток виріс на 0,5% – до 3,8 мільярди гривень у порівнянні з аналогічним періодом 2005 року.

Такі дані опубліковані на сайті "Укртелекому" у фінансовому звіті компанії, пише видання "Комерсант-Україна".

У компанії пояснюють таку ситуацію конкуренцією з мобільними операторами.

У "Укртелекомі" вважають, що мобільні та фіксовані оператори працюють у "нерівних умовах тарифного регулювання" – оператори мобільного зв'язку визначають ціни на свої послуги самостійно, а тарифи на проводовий зв'язок встановлюються державою.

Згідно фінзвіту компанії, її прибутки від міжміських переговорів у I півріччі знизилися на 11,5% у порівнянні з аналогічним періодом 2005 року.

За підсумками 2005-го, чистий прибуток компанії склав 519 млн. грн., знизившись майже в півтори рази в порівнянні з попереднім роком.

"У результаті компанія в 2005 році не змогла виконати фінансовий план, встановлений на рівні 1,109 млрд. грн.", - повідомляє видання.

На думку експертів, виконати фінансовий план у поточному році "Укртелекому" також не вдасться. Чистий прибуток підприємства в 2006-м розрахований на рівні 466 млн. грн.

"У другому півріччі фінансові результати "Укртелекому" трохи покращаться в зв'язку з прийняттям Національною комісією з питань регулювання зв'язку нових граничних тарифів", - заявив аналітик iKS-Consulting Олексій Данилін.

У той же час він відзначає, що одержати 400 мільйонів чистого прибутку за півроку нереально.

Видання пише, що "уже минулого тижня вартість акцій "Укртелекому" знизилася на 3,85% – до 1 грн.".

Як відомо, "Укртелеком" є найбільшим (більш 70% ринку) оператором фіксованого зв'язку в Україні, обслуговує 9,7 млн. абонентів.

Уряд неодноразово заявляв про приватизацію "Укртелекому", але при цьому відзначалося, що компанію треба зробити більш сильною і "цікавою" для інвестора.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування