Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Із вибухами на Запоріжжі розбереться прокуратура

Понеділок, 21 серпня 2006, 12:11

За фактом порушення військослужбовцями нормативних актів, що регулюють правила поводження із боєприпасами, внаслідок чого сталися вибухи в Новобогданівці Запорізької області, порушено кримінальну справу.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, справу порушено за ознаками злочинів, передбачених частиною 2 статті 414 та частиною 2 статті 272 Кримінального кодексу України та прийнято до провадження прокуратурою Запорізького гарнізону.

Водночас, як повідомляє прес-служба Міністерства оборони, на сьогоднішній день ситуацію на артилерійській базі вдалося стабілізувати.

Особовим складом розпочато роботи по очистці від вибухонебезпечних предметів охоронного периметру та місцевості навколо бази.

Оперативною групою Міноборони і Генерального штабу Збройних Сил України, яка діє в районі надзвичайної ситуації, заплановано повернути на територію бази особовий склад для проведення відновлювальних робіт.

Комісія квартирно-експлуатаційних органів Міноборони визначила перелік пошкоджених об’єктів на артилерійській базі у Новобогданівці та оцінила вартість їх відновлювального ремонту у 596 тисяч гривень.

Комісія, зокрема, встановила, що внаслідок вибухів пошкоджено контрольно-перепускні пункти, контрольно-технічний пункт, казарму, штаб, їдальню, пожежне депо, лазню та котельню. Основні види руйнувань: пошкодження дахів, внутрішніх перегородок, стель та віконних рам.

Як встановила слідча група, внаслідок вибухів боєприпасів, які супроводжувалися розльотом поодиноких реактивних снарядів за межі технічної території бази, шестеро військовослужбовців отримали тілесні ушкодження осколками скла.

У той же час пасажирські потяги з України до Росії відправляються із запізненням до 20 годин у зв'язку з вибухами в Новобогданівці.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", станом на 12:00 МСК російський кордон перетнули 18 потягів. Час запізнення становить від 1 до 20 годин.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування