ЯНУКОВИЧ ЗАРУЧИВСЯ ПІДПИСАМИ НАФТОТРЕЙДЕРІВ

Понеділок, 21 серпня 2006, 15:03

Кабінет міністрів підписав меморандум про партнерство з підприємствами та компаніями, які здійснюють діяльність на внутрішньому ринку нафти й нафтопродуктів.

Прем'єр Віктор Янукович підкреслив, що головною метою підписання меморандуму є створення "нормального ринку нафти й нафтопродуктів", повідомляє УНІАН.

"Ми робимо наголос, що ми віддаємо перевагу ринковим відносинам, щоб було створено загальні правила гри. Результат – стабільність цінової політики", - зазначив він.

Згідно з меморандумом, Кабмін зобов'язався створити експертно-аналітичну групу під головуванням віце-прем'єр-міністра з питань ПЕК Андрія Клюєва у складі представників центральних органів виконавчої влади і компаній.

Ця група розробить механізм створення стабілізаційного резерву нафти й нафтопродуктів, проекти нормативно-правових актів і рішень та відпрацює питання щодо системи регулювання імпорту та експорту нафтопродуктів.

У свою чергу компанії зобов'язалися збільшити обсяги переробки нафти й виробництво нафтопродуктів у обсягах, що повністю забезпечать попит споживачів, нарощування експортних можливостей нафтопереробних підприємств і збільшення частки нафтопродуктів у загальному обсязі експорту.

Також вони проведуть реконструкцію й модернізацію нафтопереробних підприємств із метою збільшення переробки нафти та виробництва нафтопродуктів.

З боку уряду меморандум підписав Янукович, від нафтотрейдерів - "Лукойл", "Група Альянс", "Альфа-нафта", "Укртатнафта", "Донбаснафтопродукт", "Контініум", "Укрнафта", "Концерн Галнафтогаз", "Татнефть", "ТНК-ВР".

В документі не вказаний жоден ціновий параметр на нафтопродукти.

Разом з тим, на прес-конференції після підписання меморандуму Янукович відзначив, що переговори продемонстрували обопільне прагнення до "правильної побудови ринку" у країні з урахуванням міжнародних стандартів, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, для вироблення позиції сторони на переговорах були залучені "експерти світового рівня". Янукович підкреслив, що на сьогоднішній день учасники зустрічі ставлять "перед собою завдання поглибити переробку сировинних ресурсів".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування