Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кравчук пропонує довіряти країну всім, кому дуже хочеться

Понеділок, 21 серпня 2006, 15:09

Перший президент України Леонід Кравчук вважає, що сьогоднішня влада була б іншою, якби не амбіції та "невігластво частини політикуму".

Про це він заявив у понеділок під час засідання круглого столу "15 років незалежності: що так? Що не так?", передає УНІАН.

Кравчук зазначив, що "в даному випадку влада сформована така, яка могла бути сформована при невігластві тієї частини політикуму, який мав фактичну владу". "Якими ж треба бути політиками, щоб мати владу, мати кількісну більшість, мати президента і втратити все", - додав він.

Кравчук наголосив, що в даній ситуації зіграли амбіції, оскільки "дехто" вирішив, що тільки "при ньому, якщо він буде головою Верховної Ради, то Україні житиметься краще".

"Хоче Мороз - дайте Морозу, а потім подивимось, що буде далі", - сказав Кравчук. "Раніше ми так і робили: дуже хочеться - на, спробуй", - додав він.

Кравчук вважає, що тут є і провина президента Віктора Ющенка, оскільки "Віктор Андрійович міг зробити більше". За його словами, та частина "політикуму, яка мала фактичну владу, втратила практично і ідеали, і все, що тільки можна".

Говорячи про Помаранчеву революцію, Кравчук зазначив, що це була позитивна подія, яка зробила суспільство більш демократичним. За його словами, в результаті "сьогодні більше демократії в суспільстві, ніж демократії в тих, хто її проголошував".

Кравчук також висловився за те, щоб знести пам’ятники вождям комуністичного режиму, які залишилися в Україні.

Як повідомляє "5 канал", у цьому його погляди співпали з виступом члена БЮТ Левка Лук’яненка, який теж був присутнім на круглому столі.

"Я звертаюся до наших учителів, до наших провідних верств. Давайте почистимо нашу землю від пам'ятників катів української нації і поширюватимемо історичні знання, які дадуть свідомість нашої нації. Тоді вона із громадян перетвориться в об'єднану потужну силу", - сказав Лук’яненко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування