Студенти просять Януковича не пускати до себе екс-міліціонера

Понеділок, 21 серпня 2006, 16:50

Сумські студенти виступають проти призначення екс-начальника Сумської обласної міліції Миколи Плеханова на посаду начальника управління з питань органів юстиції і правоохоронних органів секретаріату Кабінету міністрів.

Про це на прес-конференції в Києві заявив один з активістів сумського студентського руху, член громадської організації "Нічний дозор" Микола Чернотицький, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, учасники акції вже звернулися до президента і прем'єр-міністра з проханням втрутитися в ситуацію і не допустити роботи Плеханова в секретаріаті Кабміну.

"Микола Плеханов працював начальником УМВС України в Сумській області в той час, коли сумські студенти виступали проти незаконного об'єднання трьох університетів", - йдеться у зверненні.

В ньому також сказано, що "дії, які тоді чинили співробітники міліції проти студентів, не потрапляють ні під норми законності, ні під норми моралі".

Серед них називаються "арешти в ніч на 1 серпня 2004 року, розгін наметового містечка в парку Шевченка, переслідування студентів під час пішого походу трасою Суми-Київ, побиття студентів під селом Андрияшівка Роменського району Сумської області".

За словами Чернотицького, із Сум до Києва для участі в акціях протесту приїхало 30 студентів, і вони вже провели два мітинги - біля Секретаріату президента і Кабінету міністрів.

"Всі сумські студенти в будь-який момент можуть вийти на цю акцію", - сказав він.

Як відомо, у серпні 2004 року студенти і викладачі Сумського нацаграрного університету, Сумського держуніверситету, Сумського держпедагогічного університету ім. А.С.Макаренка протестували проти створення на базі цих трьох вузів Сумського національного університету згідно з указом президента.

Кілька десятків сумських студентів, їхніх батьків і викладачів здійснили піший похід на Київ. Влада в судовому порядку заборонила піший похід. Щодо 32 студентів були складені протоколи про адміністративні порушення.

10 серпня президент Леонід Кучма своїм указом скасував указ від 20 квітня про об'єднання трьох сумських вузів у єдиний Сумський національний університет.

Документ був виданий з метою дати можливість і час для пошуку компромісу усім сторонам конфлікту навколо створення Сумського національного університету.

Після цього указу студенти призупинили акцію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування