Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Про Чорновола зняли фільм

Понеділок, 21 серпня 2006, 21:11

В Україні знято художньо-документальний фільм про життя і діяльність відомого українського політика і громадського діяча, лідера Народного Руху України В'ячеслава Чорновола.

Як повідомив у понеділок на прес-конференції в Києві режисер фільму Володимир Онищенко, у фільмі демонструються унікальні хронікальні кадри НРУ, які ніколи не показували по телебаченню. Важливу роль у стрічці грають екранізовані протоколи допитів головного героя.

За його словами, головним стрижнем кінострічки "Той, хто розбудив Кам'яну державу" стала українська народна казка "Кам'яна держава", із сюжетними колізіями якої, на думку сценариста, метафорично співвідноситься доля Чорновола.

Онищенко підкреслив, що "слова у фільмі документальні, і в ігрових сценах він, режисер і сценарист, від себе слів не додавав".

Роль головного героя виконує Сергій Романюк. "Головним було відобразити шлях і горна, через які пройшов Чорновіл, трагічно загинув, і не дожив до тих часів, за які все життя боровся", - сказав Романюк.

Слідчого КДБ у стрічці зіграв український актор Євген Паперний. Він сказав, що з великим задоволенням зіграв у фільмі про "щирого, справжнього героя України".

Знімався фільм у багатьох містах України. Зокрема, у Києві, Маріуполі, Донецьку, Львові. Тривалість фільму - 1 година 40 хвилин.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...