Янукович вирішив не популяризувати професію педагогів

Вівторок, 22 серпня 2006, 11:09

Кабмін скасував допомогу малозабезпеченим родинам на дітей з 18 до 23 років і одноразову в розмірі 5 мінімальних зарплат - випускникам педагогічних ВУЗів, які уклали договір про роботу в навчальних закладах не менше ніж на 3 роки.

Про це сказано у відповідній постанові, якою уряд Віктора Януковича скасовує ряд рішень попереднього Кабміну, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

Попередній Кабмін ухвалив, що, якщо дитина вчиться на денній формі навчання у ВУЗах I-IV рівня акредитації і ПТУ, малозабезпечені батьки й усиновителі будуть одержувати допомогу до закінчення дитиною навчального закладу, але не довше, ніж до досягнення дитиною 23-х років.

Зараз малозабезпечені, самотні батьки й усиновителі одержують допомогу на дитину до досягнення нею 18 років.

Кабмін також вніс зміни в розрахунок допомоги на дітей самотнім матерям. Розмір такої допомоги за будь-яких умов буде не менше 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, раніше розмір допомоги складав 10%.

Крім того, уряд скасував введення з 1 січня 2007 року одноразової допомоги випускникам педагогічних вузів.

Раніше передбачалося, що, якщо випускник погодився працювати 3 роки в школах і технікумах, він одержує допомогу в розмірі 5 мінімальних зарплат.

На думку Кабміна Юрія Єханурова, таке рішення мало б стимулювати молодих фахівців до роботи в школах і технікумах.

Також таким чином хотіли підвищити престиж роботи педагога, поліпшити соціально-економічний стан вчителів і сприяти забезпеченню навчальних закладів кваліфікованими педагогами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування