Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коломойський "не боїться за свою власність", але потихеньку її продає

Вівторок, 22 серпня 2006, 11:13

Чеська фінансова група PPF купила у ПриватБанку чернігівський банк "Приватінвест".

Про це заявила директор з питань комунікацій PPF Group Діта Фухсова, повідомляє "Дело".

"Угода вже закінчена. Ми придбали банк "Приватінвест". Переговори про продаж банку велися близько року", - сказала вона.

За словами видання, це вже третя покупка PPF Group в Україні за останній місяць.

Наприкінці липня чехи придбали невеликий Агробанк і одну з найбільших компаній споживчого кредитування "Приват Кредит".

Торговельна мережа останньої перевищує 1000 точок у 150 великих населених пунктах країни.

"Приват Кредит" працює під торговельною маркою "Просто кредит" і так само, як банк "Приватінвест", входить до складу дніпропетровської групи "Приват".

Крім того, PPF Group представлена на страховому ринку України через свою структуру Home Credit Group, власника страхової компанії "Хоум Кредит Страхування".

Чеська група не називає вартість угод, хоча чеський щоденник Hospodarske noviny оцінює вартість покупки Агробанку з 20 відділеннями в 26-32 млн. дол., "Приватінвесту" з десятьма відділеннями - у 18 млн. дол., а загальну суму всіх трьох угод - у 60-80 млн. дол.

Однак українські аналітики оцінюють банк дешевше. "Приватінвест" коштує не більше 15 млн. дол.", - вважає фінансовий аналітик компанії "Ренесанс Капітал Україна" Світлана Дригуш.

Експерти впевнені, що, купивши три фінансові активи в сфері споживчого кредитування, чехи об'єднають їх і створять одну потужну фінансову групу.

Раніше Фухсова заявляла, що PPF Group збирається в найближчому майбутньому зробити Агробанк провідним банком, що спеціалізується на споживчому кредитуванні. Банк "Приватінвест" також займається споживчим кредитуванням.

Як відомо, у понеділок співвласник групи "Приват" Ігор Коломойський заявив, що спокійний за свою власність і не має наміру виводити активи з України: "У нашій країні мені завжди було спокійно за мою власність".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування