Рибачук упіймав Януковича на слові?

Вівторок, 22 серпня 2006, 11:37

Глава Секретаріату президента Олег Рибачук вважає, що Кабінет міністрів відмовиться від ідеї відкласти приєднання України до Плану дій по членству в НАТО.

Про це він заявив у понеділок, повідомляє Ліга.

"Я думаю, що відстрочки не буде. Це (інтеграція в НАТО) процес, що вже запущений. Україна в цьому процесі близько 10 років", - сказав Рибачук.

"У нас йдуть політичні спекуляції. Як з мовою, церквою. Політики розкрутили тему, а треба вирулювати", - додав він.

На думку глави секретаріату, "про НАТО незручно говорити": "Якщо політична сила виступає за членство в Євросоюзі, то єдина система безпеки там - це НАТО".

"А ми граємося словами, говоримо "Північноатлантичний альянс" або "єдина система європейської безпеки". Аби не називати НАТО. Це повна дурість. Я думаю, це речі психологічного плану", - додав Рибачук.

На його думку, прем'єр-міністр Віктор Янукович, "який представляє політичну силу, що завжди говорить про відповідальність", буде виконувати взяті на себе зобов'язання, що закладені в Універсалі національної єдності, у тому числі і що стосуються НАТО.

"Думаю, під час його візиту в Брюссель ми одержимо відповіді на ці питання", - упевнений Рибачук.

Як відомо, раніше Янукович заявляв про намір уряду тимчасово відкласти приєднання України до Плану дій по членству в НАТО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування