Співробітника Луценка замовив донецький бізнесмен–депутат?

Вівторок, 22 серпня 2006, 12:22

Замовником викрадення та вбивства співробітника Київського УБОЗу Романа Єрохіна є "серйозний бізнесмен" із Донецької області, який зараз є депутатом Верховної Ради.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко після покладання квітів до Меморіалу співробітникам міліції, загиблим при виконанні службових обов'язків.

Міністр зазначив, що зараз в розшуку знаходиться один із високопосадовців УБОЗу Вадим Кліковський, який причетний до вбивства.

Луценко сказав, що "міліціонери двічі намагалися затримати Кліковського, але обидва рази це їм не вдалося, оскільки тому якимось чином вдавалося зникнути".

При цьому міністр припускає, що, напевно, Кліковському вдавалося втекти від затримання через виток інформації.

Луценко зазначив, що не знає, від кого йде виток інформації, оскільки розслідуванням цієї справи займається і СБУ, і МВС, і Генпрокуратура.

За словами міністра, на сьогодні затримано трьох причетних до викрадення та вбивства Єрохіна: це "змішана банда" з двох працівників податкової міліції, відставних працівників МВС та кримінальних елементів.

На запитання, чи не буде "похована ця справа", оскільки минулого тижня справу Єрохіна з МВС витребувала та перекваліфікувала Генпрокуратура, Луценко висловив сподівання, що "професійна солідарність візьме гору над якимись політичними міркуваннями".

В свою чергу, генпрокурор Олександр Медведько заявив, що затримано четвертого підозрюваного причетного до вбивства Єрохіна.

Він також зазначив, що з'ясовуються всі обставини цього злочину, а також встановлюються інші можливі причетні особи.

"Знайдено труп його (Єрохіна), що був заритий у землю, зроблене судово-медичне обстеження, виявлені кульові поранення, від яких і наступила смерть", - сказав він.

Медведько не назвав орагізаторів вбивства, підкресливши, що вони зараз встановлюються.

Як відомо, раніше Луценко заявив про викрадення Єрохіна і висловив думку, що в цій справі замішані представники Верховної Ради.

Єрохін працював в УБОЗ Донецької області і займався виявленням конвертаційних центрів. Його було переведено до Києва в лютому 2006 року після того, як над ним нависла загроза у зв'язку з розслідуванням низки справ про великі центри конвертації.

У неділю труп Єрохіна знайшли з 8 вогнепальними пораненнями. У середу на одному із цвинтарів Донецької області відбудеться його поховання. На похорон планує приїхати Луценко.

УНІАН, Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News