Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович вирішив реорганізувати ініціативу Ющенка

Вівторок, 22 серпня 2006, 12:49

Прем'єр-міністр Віктор Янукович ініціює реорганізацію Міністерства вугільної промисловості в державну акціонерну компанію.

Про це він заявив, виступаючи на засіданні колегії Мінвуглепрому, повідомляють Українські новини.

На думку Януковича, форма міністерства для управління вугільною промисловістю є недосконалою, тоді як форма державної акціонерної компанії буде більш ефективною.

"Швидше за все, це повинна бути державна акціонерна компанія, що повинна в процесі реформування змінювати форму власності", - сказав Янукович.

Він відзначив необхідність залучення інвестицій у розвиток шахт і збільшення видобутку вугілля.

Також Янукович вважає за необхідне забезпечити тісне співробітництво вуглярів з енергетиками і металургами.

У зв'язку з цим він запропонував міністрові вугільної промисловості Сергію Тулубу розглянути можливість і надати Кабміну свої пропозиції зі створення вертикально-інтегрованої холдингової компанії за участі в ній вугільних підприємств.

У той же час Янукович відзначив, що вуглярі не повинні розраховувати тільки на державний бюджет: "Розраховувати на державний бюджет - чекати у моря погоди".

При цьому він підкреслив, що реформування вугільної галузі повинне йти не революційним, а еволюційним шляхом із ухваленням глибоко продуманих рішень.

Янукович також відзначив необхідність якнайшвидшої передачі соціальних фондів вугільних підприємств місцевому самоврядуванню.

Тулуб, коментуючи ініціативу прем'єра, сказав, що підтримує її: "Я був одним із ідеологів цієї справи ще кілька років назад і займався практичною діяльністю по організації такої компанії".

При цьому він не уточнив, за який термін Мінвуглепром може бути реорганізовано в акціонерну компанію.

Тулуб відзначив, що вважає своєю першочерговою задачею стабілізувати роботу вугільної галузі і досягти її розвитку на рівні, що був у 2004 році.

Як відомо, у липні 2005 року президент Віктор Ющенко своїм указом створив Міністерство вугільної промисловості, виділивши його зі структури Міністерства палива й енергетики.

Янукович також заявив, що має намір особисто контролювати розвиток вугільної галузі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування