Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прем'єр наблизить інвесторів до тіла

Вівторок, 22 серпня 2006, 13:15

Прем'єр-міністр Віктор Янукович заявив, що уряд має намір створити при Кабміні раду інвесторів, щоб спільно моніторити ситуацію на інвестиційному ринку.

Про це він сказав у понеділок, повідомляють "Новости Украина" з посиланням на Українські новини.

"Будемо разом з інвесторами відпрацьовувати державну політику в цій сфері", - заявив Янукович.

У свою чергу глава Секретаріату президента Олег Рибачук вважає, що нинішня державна політика спрямована на покращення інвестиційного клімату в Україні.

Про це він сказав у понеділок на конференції, присвяченій виходу в світ економічного видання "Розвиток України 2006", повідомляє прес-служба президента.

Рибачук зазначив, що за минулі два роки діалог між владою та представниками бізнесу кардинально змінився.

"Сьогодні влада зустрічається з бізнесменами на рівних і розмовляє як з партнерами", – сказав Рибачук. Він наголосив, що існує пряма взаємозалежність: динамічніший бізнес – міцніша держава.

За словами глави Секретаріату, створюється ефективна система інституційного забезпечення діяльності іноземних інвесторів.

Рибачук наголосив, що "пріоритетом для нас є послідовна політика зниження регуляторного тиску на інвесторів".

За його словами, Україна зацікавлена в долученні до європейських економічних потоків. Зокрема, він зазначив, що наша держава прагне стати активним гравцем на європейському ринку електроенергії.

Водночас Рибачук приділив увагу проблемам, пов’язаним з іноземним інвестуванням.

"Це – відсутність диверсифікованих джерел інвестицій, нерівномірність їх розподілу між регіонами. Для нас також важливо, щоб зростала динаміка інвестування не лише в галузі зі швидким обігом капіталу, але й у високотехнологічні або стратегічно важливі для держави сфери", – відзначив глава Секретаріату.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...