Новобогданівку підірвали, щоб приховати пропажу снарядів та ракет?

Вівторок, 22 серпня 2006, 14:04

Військовослужбовці Збройних Сил України не мали доступу на технічну територію артилерійської бази і не могли порушити правила поводження з вибухонебезпечними предметами, які зберігаються на її території.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства оборони.

За їхніми словами, усі роботи, пов'язані з поводженням із боєприпасами, на технічній території бази виконують фахівці Міністерства з питань надзвичайних ситуацій.

Це визначено постановою Кабінету міністрів від 25 січня 2006 року, згідно з якою була прийнята цільова програма щодо ліквідації наслідків на артилерійській базі терміном на 3 роки.

Водночас головним державним замовником щодо виконання ліквідаційних робіт під Новобогданівкою постановою було визначено Міністерство з питань надзвичайних ситуацій.

Військовослужбовці ЗСУ на цьому арсеналі виконували і виконують виключно функції щодо охорони його території, зазначається у повідомленні.

Як відомо, у понеділок прес-служба Генпрокуратури повідомила про порушення кримінальної справи за фактом порушення військовослужбовцями ЗСУ правил поводження із боєприпасами у Новобогданівці.

У той же час, як повідомляє прес-служба Компартії з посиланням на джерел,а близькі до Міноборони і РНБО, "справжньою причиною чергової так званої техногенної катастрофи на військових складах у Новобогданівці є спроба приховати зникнення 30 тонн боєприпасів, у тому числі ракетних комплексів земля-повітря-земля".

КПУ вимагає від СБУ і Генпрокуратури порушити кримінальну справу і провести всебічне об'єктивне розслідування за фактом зникнення зі складів у Новобогданівці ракетних комплексів земля-повітря-земля, а також їх можливого продажу в гарячі точки планети.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування