Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українцям доведеться "вжатися" на 5 мільярдів?

Вівторок, 22 серпня 2006, 15:09

Державна податкова адміністрація може не зібрати до бюджету близько 5 мільярдів гривень через проблеми зі збором і відшкодуванням податку на додану вартість.

Про це заявив перший заступник міністра фінансів Вадим Копилов у вівторок на засіданні колегії, повідомляють "Новости Украина" з посиланням на УНІАН.

Він зазначив, що існування безлічі різноманітних схем незаконного відшкодування ПДВ призводить до величезної шкоди для держбюджету.

"Це питання не мільйонів, а мільярдів гривень", - підкреслив Копилов.

За його словами, на сьогодні лише мала частка кримінальних справ щодо незаконного відшкодування ПДВ доходить до судів, при цьому більшість закриваються "із незрозумілих причин".

Він повідомив, що, незважаючи на всі негативи в боротьбі з незаконним відшкодуванням ПДВ, у 2005 році не допущена виплата незаконного відшкодування ПДВ на суму близько 10 мільярдів гривень.

У той же час Копилов зазначив, що виникає інше питання: чи були покарані особи, які порушили податкове законодавство.

"У нас біда з бюджетом. У нас дуже багато злочинців, які лізуть у цей бюджет", - заявив він, звертаючись до співробітників прокуратури і закликаючи їх об'єднати зусилля в боротьбі з незаконним відшкодуванням ПДВ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування