Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нову ціну на газ Україні скажуть в останній момент?

Вівторок, 22 серпня 2006, 17:50

Ціна на природний газ, що поставляється в Україну, у 2007 році буде рости, вважає начальник департаменту закупівлі і реалізації газу ЗАТ "Укргаз-енерго" Юрій Немченко.

"Я думаю, що в наступному році вона (ціна імпортованого газу) буде підніматися, на яку величину - це переговорний процес", - сказав він журналістам у вівторок у Києві.

Немченко відзначив, що причиною росту ціни може послужити подорожчання туркменського газу, заявлене президентом Туркменістану Сапармуратом Ніязовим.

Ціна на імпортований в Україну газ, що буде діяти з 1 січня 2007 року, на думку Немченка, буде погоджена не раніше листопада поточного року.

Представник "Укргаз-енерго" повідомив, що в контракті між ЗАТ і трейдером RosUkrEnergo AG (Швейцарія) на постачання газу ціна в розмірі $95 за 1 тис. куб. м зафіксована на п'ять років, однак вона може бути переглянута.

Як повідомлялося, RosUkrEnergo з 1 січня 2006 року є ексклюзивним постачальником російського і середньоазіатського природного газу в Україну. RosUkrEnergo і "Укргаз-енерго" у лютому уклали п'ятирічний контракт на постачання газу.

"Укргаз-енерго" із квітня 2006 року є єдиним імпортером природного газу в Україну.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...