Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович заспокоїв Європу і сказав, що останнє слово за ним

Середа, 23 серпня 2006, 09:25

Прем'єр-міністр Віктор Янукович заявив, що взимку Україна не буде відбирати європейський газ.

"Європа має це знати і почуватися спокійно: ми не будемо взимку відбирати європейський газ із труби. Нам вистачить того газу, що ми закачаємо у наші газові сховища", - сказав він в інтерв'ю Бі-Бі-Сі.

На питання про роль "РосУкрЕнерго" у поставках газу в Україну, Янукович відповів: "Для України немає значення, хто виконує контракт".

"Але якщо мова йтиме про те, що будь-яка призначена "Газпромом" компанія зніматиме ще додаткові операційні прибутки під час постачання газу, ми будемо категорично проти. Сьогодні ж я поки що не маю питань до "Газпрому" з цього приводу, - додав він.

Стосовно визначення цін на газ на основі ринкових механізмів прем'єр зазначив, що "весь світ зараз живе за цими законами, і Україна ніяких винятків для себе не робить".

На питання про приєднання України до ЄС чи до ЄЕП Янукович сказав, що інтеграція до ЄС є стратегічним питанням і зауважив, що "рішення про це його політична сила ухвалила ще у 1997 році".

"Про те, що Партія регіонів підтримує інтеграцію до Євросоюзу і братиме участь у вирішенні цього непростого завдання", - уточнив прем'єр.

При цьому він зазначив, що "завдання вступу до ЄС і подання відповідної заявки реально постане після того, як Україна проведе реформування економіки, адаптації до європейського законодавства і створить умови життя за євростандартами".

Стосовно мовної проблеми в Україні Янукович сказав, що "це питання завжди загострюється під час виборчих кампаній".

"Я би сказав так: у південно-східних регіонах проблеми російської мови немає. Є проблема української мови. І от для розвитку української мови потрібна державна програма. І дуже потрібен закон про мови, який би визначав застосування мов", - додав прем'єр.

На питання щодо членства України в НАТО прем'єр зазначив, що "на цьому проміжку часу це питання є, з точки зору громадян України, передчасним".

"Бо більшість не підтримує вступ", - пояснив Янукович. За його словами, "зараз є маса програм співпраці України з НАТО, і ми будемо їх підтримувати".

Стосовно призначень у новоствореному уряді прем'єр зауважив, що "це внутрішнє питання Партії регіонів, хто на які посади йтиме, і питання коаліції – бо вона визначає розподіл посад, повноважень і головне – відповідальності".

При цьому він наголосив, що "моє слово, хто на якій посаді працюватиме і на якому напрямку, є найостаннішим, бо я відповідаю за роботу уряду і несу політичну відповідальність перед народом і перед коаліцією".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування