США дасть мільйон, аби лиш Україна не оглядалася на Росію

Середа, 23 серпня 2006, 12:47

Агентство США з міжнародного розвитку вкладе 1 мільйон доларів в посилення енергоефективності України та збільшення її енергетичної незалежності.

Ці кошти передбачені програмою агентства, заявив в Одесі директор Місії USAID в Україні Ерл Ґаст, оголошуючи про її старт, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Ми очікуємо, що ця програма принесе два результати. По-перше ми сподіваємося допомогти підприємствам, що братимуть участь у програмі, заощадити значний обсяг газу. По-друге, хочемо створити модель, яку зможуть перейняти інші українські промислові виробники", - зазначив Ґаст.

У рамках програми USAID надасть Україні технічну допомогу та запропонує відповідні високорентабельні фінансові рішення.

Також USAID сприятиме налагодженню партнерських стосунків між іноземними та українськими сервісними компаніями, які надають послуги у галузі енергозбереження (ЕСКО), аби підвищити потенціал українських ЕСКО до розробки і реалізації проектів у сфері енергозбереження.

Виконавцями програми будуть американська компанія "Інтернешнл Рісорс Груп" (ІРГ) та її субпідрядна організація "Альянс за збереження енергії".


***
Міністерство вугільної промисловості просить виділити з держбюджету 6,8 мільярдів гривень на фінансування галузі, що в 1,6 рази більше, ніж торік.

"Ми будемо відстоювати фінансування з держбюджету 2007 року не менше 6,8 млрд грн. Є розуміння з боку нового керівництва міністерства фінансів, зараз працюємо над конкретним наповненням цієї суми", - заявив міністр вугільної промисловості Сергій Тулуб.

Українська правда, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування