Українці не дочекаються салюту на День незалежності

Середа, 23 серпня 2006, 13:19

Президент Віктор Ющенко ініціював внесення змін до графіку святкування 15 річниці незалежності України у зв’язку з катастрофою російського літака у Донецькій області.

"Виходячи з мотивів добросусідства і співпереживання з російським народом, президент ініціював зміни у заходи, передбачені святковим сценарієм", - сказав керівник головної гуманітарної служби секретаріату президента Маркіян Лубківський у середу журналістам.

Зокрема, за його словами, проведення концерту військових на Хрещатику, святкових фольклорних та молодіжних рок-концертів на Майдані буде перенесено на 26 серпня. Також, за словами Лубківського, на цей же день буде перенесено святковий феєрверк у Києві.

"Усі інші заходи відбудуться без змін", - сказав він.

За словами Лубківського, відповідний указ глави держави з'явиться найближчим часом.

***

У свою чергу Кабінет міністрів ухвалив звернення до органів місцевої влади та місцевого самоврядування перенести концерти та феєрверки з 24 на 26-27 серпня.

Таке рішення було ухвалено на засіданні Кабміну в середу, яке почалося з хвилини мовчання.

"Тобто заходи у зв’язку з 15 річницею незалежності не повинні бути пов’язані зі святковими заходами, як це випливає згідно з рішенням, прийнятим президентом", - сказав прем’єр Віктор Янукович.

"Нам слід вжити заходів для запобігання таких подій у вітчизняній авіаційній галузі, при утриманні об’єктів авіаційної безпеки, аеропортів. Найближчим часом нам треба ухвалити рішення про завершення реформування авіаційної безпеки", - сказав Янукович.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування