Заступника Гриценка "порвали" на засіданні у Януковича

Середа, 23 серпня 2006, 17:08

Кабінет міністрів ухвалив постанову, в якій визнав незадовільною роботу Міністерства оборони і Міністерства надзвичайних ситуацій з координації дій органів влади у зв'язку з подіями в Новобогданівці.

Як повідомив "Українській правді" один із членів уряду, постанову ухвалено без змін відповідно до внесеного проекту.

Зокрема, у постанові розкритиковано дії першого заступника міністра оборони Леоніда Полякова.

В одному з пунктів документу сказано: "Звернути увагу на неволодіння першим заступником міністра оборони Леонідом Поляковим інформацією про ситуацію, що склалася на артилерійських складах в Новобогданівці та неподання цієї інформації своєчасно до Кабінету міністрів".

У постанові міститься доручення Мінобороні, МНС та Головдержслужбі "провести службове розслідування за фактом бездіяльності вищих посадових осіб Міноборони в зв'язку з ситуацією в Новобогданівці, неволодінням інформацією та неподанням її своєчасно керівництву Кабміну".

"За результатами розслідування подати пропозиції щодо відповідності цих посадовців займаним посадам", - говориться в постанові.

Як повідомив віце-прем'єр Андрій Клюєв, Поляков протягом півтора годин не знав про аварію в Новобогданівці.

У свою чергу міністр оборони Анатолій Гриценко у коментарі журналістам захистив Полякова: "Провини Полякова немає. Просто один з офіцерів не доповів про те, що трапилося. У цей час він намагався локалізувати ці події".

На питання, чи послідують звільнення у зв'язку з подіями в Новобогданівці, Клюєв сказав, що про це можна буде говорити після закінчення роботи комісії, яку він очолює.

Також Клюєв додав, що необхідно створити систему, яка б запобігала вибухам на військових складах.

"Мені набридло займатися тим, що ліквідовувати надзвичайні ситуації, особливо коли це стосується вибухів на складах боєприпасів. Мене можна використовувати за іншим призначенням, а не як керівника штабу по ліквідації таких аварій", - сказав він. У попередньому уряді Януковича Клюєв уже очолював комісії в зв'язку з вибухами на артилеристських складах.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування