Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко спіймав "перевертня", який міг убити Єрохіна

Середа, 23 серпня 2006, 18:49

Міліція затримала одного з ключових фігурантів справи про вбивство полковника міліції Романа Єрохіна, екс-співробітника УБОЗ Вадима Кліковського.

Про це журналістам у середу повідомив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

"На сьогоднішній день у нас є велике досягнення нашої оперативної служби і відповідних спецпідрозділів - затримання ключового фігуранта цієї справи, який ховався на території Тернопільської області", - сказав міністр.

За його словами, ця людина намагалася вчинити самогубство, однак "завдяки професійним діям" працівників міліції та спецпідрозділів він цього не зміг зробити.

Для проведення подальших слідчих дій Кліковського літаком доставлять до Києва.

Луценко підкреслив, що подальший хід розслідування цієї справи залежить від слідчих дій, оскільки оперативна частина слідства завершена.

Як відомо, цю справу в своє провадження поставила вимогу віддати Генпрокуратура, що надалі буде керувати ходом слідства.

"Я переконаний, що ця справа і надалі буде знаходитися у своїй більшості в руках професіоналів МВС, тим більше, що рідний брат покійного Романа Єрохіна активно працює в слідчій оперативній бригаді МВС і, сподіваюся, буде задіяний і в Генпрокуратурі", - сказав Луценко.

"Ми зробимо все необхідне, щоб установити не тільки організатора, але і замовника цього убивства, цього злочину", - підкреслив міністр, додавши, що це "виклик усій системі".

"Я як людина і як міністр буду робити все необхідне, аж до публічних звернень, якщо, не дай Боже, це знадобиться, щоб цю справу не була заволокичено і спущено на гальмах", - заявив голова МВС.

Він сподівається, що Генпрокуратура підтвердить "свій статус партнера" у цій справі і разом із МВС установить істину, "якою б гіркою для певних політичних сил вона не була".

Луценко також заявив, що убивство Єрохіна - справа "розправи над людиною, яка вийшла на розкриття серйозних фінансових злочинів", коментуючи повідомлення про те, що убивство було зроблено для його дискредитації.

Він також спростував інформацію про те, що один з його заступників тиснув на слідство.

Як відомо, в неділю труп Єрохіна знайшли з 8 кульовими пораненнями. Єрохіна поховали 23 серпня в Макіївці Донецької області. У церемонії прощання взяв участь і Луценко.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування