Ющенко з Януковичем і Кучмою годину молилися разом

Четвер, 24 серпня 2006, 09:19

У Софійському соборі Києва пройшла молитва за Україну з нагоди 15-річчя незалежності за участю президента Віктора Ющенка.

Молебен розпочався о 9 годині.

Окрім глави держави, його дружини Катерини та трьох молодших дітей, у заході взяли участь керівники майже всіх християнських церков і релігійних організацій України.

Зокрема, у Софійському соборі були присутні предстоятель православної церкви Київського патріархату Філарет, архієпископ греко-католицької церкви Любомир Гузар, єпископ української лютеранської церкви В’ячеслав Горпінцюк і предстоятель української автокефальної православної церкви митрополит Мефодій.

Як повідомлялося, глава православної церкви Московського патріархату не бере участі у молебні.

Також у молитві взяли участь голова Верховної Ради Олександр Мороз, прем’єр Віктор Янукович, члени Кабміну, народні депутати та представники виконавчої влади і громадськості.

Крім того, на церемонії згодом з'явився екс-президент України Леонід Кучма. Водночас екс-мер Києва Олександр Омельченко не зайшов до собору, а сів у VIP-ложі надворі.

Після закінчення молебну президент та інші високопосадовці поставили свічки у храмі.

Пізніше Ющенко також відвідав виставку "Голодомор", присвячену голоду в Україні в 1932-33 роках.

Як повідомляє прес-служба президента, на експозиції, що проходить в Українському домі, представлено картини українських художників, фотографії і документи 1930-х років.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування