Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко напоїть гостей майже без закуски

Четвер, 24 серпня 2006, 12:34

На прийомі у президента в четвер увечері гостей частуватимуть білим та червоним вином і "дуже скромною закускою".

Про це в інтерв’ю двом інтернет-виданням повідомив гуманітарний віце-прем'єр Дмитро Табачник.

"Будуть білі та червоні вина і дуже скромні закуски, а ще буде спілкування", - сказав він. За його словами, президент виступить перед присутніми з 5-хвилинним тостом, "більше офіційних тостів не буде".

За словами Табачника, на прийом запрошені народні депутати, члени уряду, колишні президенти та керівники урядів, голови облрад, а також представники наукової та творчої інтелігенції.

На питання, чому прийом не скасовано як інші святкові заходи, Табачник відзначив: "Жалоба була вчора, вона тривала 24 години. Сьогодні її немає, але оргкомітет звернувся до президента з пропозицією зберегти всі державні церемонії, але перенести розважальні заходи".

Водночас головною тезою з промови президента, яку виокремив для себе міністр внутрішніх справ Юрій Луценко є заклик до "віри".

"Треба вірити в те, що все, що ти робиш, іде на благо твоїй країні", - сказав він.

На питання, чи впевнений він, що йому дадуть зробити те, що він хоче реалізувати, Луценко зазначив: "А тут не треба задумуватись. Той, хто починає думати про варіанти компромісів, вже згоден на них. Тому треба робити, на що націлився, а далі життя і твоє здоров’я покажуть".

При цьому Луценко сказав, що ймовірно піде на урочистий прийом президента, але хоче "чесно кажучи, до сім'ї втекти".

При цьому він вважає правильним перенесення розважальних заходів на вихідні у зв’язку з жалобою, бо "ніяких гопанок в цей момент не може бути".

"Але це 15 річниця незалежності, і буде прийом чи не буде, але свою чарку горілки за незалежність я вип’ю", - сказав Луценко.

Разом з тим, голова Верховної Ради Олександр Мороз задоволений основними тезами промови президента, оскільки вони є засадами Універсалу національної єдності.

Незадовго до того Мороз потиснув руку екс-президенту Леоніду Кучмі. На запитання, чи означає це, що він пробачив Кучмі всі попередні конфлікти, він відповів: "Я потиснув руку президентові України. Я не знімаю з нього цього статусу".

На питання, чи прийде він на прийом до президента Віктора Ющенка, Мороз відповів: "А ви прийдете? Якби ви прийшли, то і я прийшов би".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування