На День незалежності знищували Україну й згадували Махна

Четвер, 24 серпня 2006, 18:27

У четвер у Севастополі на площі Нахімова близько 25 активістів народного фронту "Севастополь-Крим-Росія" провели антиукраїнський мітинг.

Журналістам було роздано прес-реліз під заголовком "Українські окупанти, забирайтесь геть з Криму!".

"Янукович - це не те, що треба підтримувати, "помаранчеві" і "біло-блакитні" окупанти однаково ненависні кримчанам і севастопольцям, і якщо усі патріоти на півострові повстануть і проявлять політичну волю та громадянську активність в боротьбі за російський Крим і Севастополь, то жалюгідна і убога держава під назвою Україна буде викинута на звалище історії, і назавжди зникне з прославленої і багатостраждальної кримської землі", - говорилося в документі.

Водночас парламент Криму в Сімферополі в цей день пікетують кримські татари. Вони вимагають повернення історичних земель в Партеніті, а також у Сімферополі й Сімферопольському районі.

У Рівному в цей день встановлено рекорд України зі збору в одному місці найбільшої кількості людей у вишиванках.

Акція тривала три години, і для участі у ній офіційно зареєструвалось 3 298 осіб. За словами члена БЮТ Миколи Томенка, цей рекорд був офіційно зареєстрований.

У Львові святкування Дня незалежності почалося з покладання квітів до підніжжя пам'ятників В'ячеславу Чорноволу та Тарасові Шевченку.

В Одесі святкову програму обмежили покладанням квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку.

Разом з тим, у Гуляйполі (Запорізька область) проходить перший день фестивалю "День незалежності з Махно".

Організатори фестивалю - художнє об'єднання "Остання барикада" заявили, що переносити свято, як це було рекомендовано Кабінетом міністрів, не будуть.

На фестиваль не приїхав міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, який раніше обіцяв відвідати захід.

У той же час, 15-ю річницю незалежності України відзначили в столиці Польщі - Варшаві. Співробітники посольства України, представники української громади Польщі і студентська молодь поклали квіти до пам'ятника Тарасу Шевченку.

Українська правда за матеріалами 5 каналу, УНІАН та Ліги

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування