Мороз готовий на найрадикальніші кроки

Четвер, 24 серпня 2006, 20:44

Спікер Олександр Мороз вважає, що другий етап політичної реформи буде реалізований у найближчі місяці.

"Я думаю, що протягом найближчих місяців ми реалізуємо другий етап політичної реформи", - заявив він у четвер увечері в інтерв'ю каналу УТ-1.

За словами Мороза, цей етап буде стосуватися реформування місцевого самоврядування.

Відповідаючи на питання про те, на які корективи політреформи він може погодитися, спікер висловив думку, що це можуть бути корективи щодо балансу інститутів влади.

"Давайте ми спочатку подивимося пропозиції, а потім робити будемо оцінки. Я думаю, що можна погодитися на певні корективи, які будуть забезпечувати баланс інститутів влади", - сказав він.

За його словами, зміни до політреформи можуть стосуватися корективи функцій силових структур та роботи судової гілки влади.

"У цьому відношенні я готовий іти на найрадикальніші кроки, щоб кожен відчув, що його позиція, його інтереси – це основне в державі", - сказав Мороз.

Він також заперечив думку, що політреформа приймалася поспіхом і тому є недосконалою.

Коментуючи думку, що його спікерство було зрадою, Мороз сказав: "Я хотів би спитати, кого ж я зрадив? Народ – ні, виборців своїх – ні".

"Моральність полягає в тому, що потрібно було припинити фарс, який розігрувався тут, і брати на себе відповідальність за роботу парламенту і Кабінету міністрів", - сказав він.

За словами Мороза, в тій ситуації "багато чого було інсценовано, продумано раніше".

"І об'єднання двох крупних фракцій у парламенті передбачалося, але для цього треба було ще зробити винними соціалістів, що не можна створити коаліцію демократичних сил", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування