До Ющенка прийшли футболісти, а Янукович порушив слово

Четвер, 24 серпня 2006, 22:30

Президент Віктор Ющенко разом з дружиною Катериною взяв участь в офіційному прийомі з нагоди 15-ї річниці незалежності в Національному заповіднику "Софія Київська".

Як повідомляє прес-служба президента, на прийом було запрошено понад тисячу гостей, серед яких – урядовці, народні депутати, керівники дипломатичного корпусу, акредитованого в Україні, представники місцевої та регіональної влади.

Зокрема, у заході взяли участь спікер Олександр Мороз, перший віце-прем'єр Микола Азаров, глава Секретаріату президента Олег Рибачук, його перший заступник Іван Васюник, заступник Київського міського голови Олесь Довгий, голова Київської облдержадміністрації Віра Ульянченко.

Водночас прес-служба не повідомляє про присутність на заході прем’єра Віктора Януковича. Як повідомлялося, у четвер зранку він сказав, що "обов’язково прийде" до Софії Київської. Однак пізніше з'явилося повідомлення, що прем’єр перебуває в Криму.

Також на офіційному прийомі були присутні відомі громадські та культурні діячі, релігійні лідери, науковці, журналісти, спортсмени та артисти. Серед них – співачки Ніна Матвієнко та Руслана, футболісти Національної збірної України на чолі зі своїм головним тренером Олегом Блохіним.

У своєму вітальному слові президент відзначив, що для українців, як і для інших європейських народів поняття "вольності" та "свободи" завжди були ключовими цінностями.

На урочистому прийомі прозвучала музика у виконанні Національного ансамблю солістів "Київська камерата" і Камерного хору "Кредо".

Водночас в інтерв’ю каналу УТ-1 у четвер увечері Ющенко наголосив на необхідності постійних суспільних обговорень актуальних для нації тем, таких як історичне минуле, безпекова політика, територіальна цілісність країни тощо.

"Не майте надію, що за один раз ви сіли за круглий стіл, зібрали достойних опонентів, провели якісь слухання чи дебати, поставили крапку і до цього більше не вертаєтеся. Ні, ви до цього дуже швидко повернетеся. Тому що багато речей можуть бути оцінені, перш за все, нацією, виборцями тільки через власну свідомість, через власне розуміння", – сказав Ющенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:06
Інтерв'юВ.о. міністра спорту: Якщо взяти абсолютне значення, то кількість заброньованих футболістів – це невелика частина
08:58
Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ – носій ракет Х-22
08:55
фото, доповнено Ракетний удар росіян: у Дніпрі 2 загиблих, у Синельниковому – 6, серед них 2 дітей
08:32
Росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ на 6-ти напрямках: за добу 82 боєзіткнення
08:17
Речницю Сил оборони півдня Гуменюк звільнили
08:14
ЗСУ знешкодили ще 870 окупантів, знищили 9 танків та 21 артсистему – Генштаб
08:14
Туск закликав фермерів зупинити блокаду кордону України: "Вирішується доля війни"
07:43
CNN: США не підтримали Ізраїль, який вдарив у відповідь по Ірану
07:10
фото, відео, доповнено У Росії впав бомбардувальник-ракетоносець Ту-22М3
06:25
У Дніпрі влучання: горить багатоповерхівка, дев'ятеро постраждалих. В області загинула жінка
Усі новини...